ER DIT FEJLSTRØMSRELÆ LOVLIGT

​​En HFI-/HPFI-afbryder er en af de vigtigste dele i din elinstallation. Den beskytter liv og kan i flere tilfælde beskytte mod brand i din el-installation.

De gamle FI-afbrydere er ikke længere lovlige i boliger i Danmark, da de ikke er tilstrækkeligt følsomme til at beskytte mennesker effektivt.

Hvis dit relæ ikke lever op til gældende lovgivning, vil det blive bemærket med en K3 i tilstandsrapporten, ved boligsalg.

Kontakt ELTRAN ApS for udskiftning af HPFI relæ. 

HFI-afbryder og HPFI-afbryder

FI-afbryderens efterfølger, HFI-afbryderen (H'et står for Højfølsom), skulle ifølge de gamle regler sidde i elinstallationen i alle boliger, hvis ydermure er opført efter 1975.

I 1991 blev det et krav, at FI-afbryderen i boliger skulle efterfølges af HPFI-afbrydere (P'et står for Pulserende) og i 1993 blev det et krav,at hele el-installationen i boliger skulle beskyttes med HPFI.

Senest d. 1. juli 2008 skulle elinstallationer i alle boliger, uanset alder, være beskyttet med enten en HFI- eller en HPFI-afbryder.

HPFI-afbryderen er en nyere version af HFI-afbryderen.

HFI-afbryderen slår fra ved en fejlstrøm på maks. 0,03 ampere (30 mA) vekselstrøm.

HPFI-afbryderen slår også fra ved maks. 0,03 ampere vekselstrøm, men håndterer desuden pulserende jævnstrømme (fx fra elektroniske apparater).

Testknappen (T) på HFI-/HPFI-afbryderen bør (som udgangspunkt) aktiveres hvert halve år for at sikre, at den virker korrekt. (Kontroller på din fejlstrømsafbryder, hvad fabrikantens krav er til aktivering af "testknappen" da dette kan variere)

​Kontaktinformation​

​​ELTRAN APS

Falkevænget 1A,
​4250 Fuglebjerg

​CVR: 21765996

Tlf.: 55 45 30 53

E-mail: ​post@eltran.dk

Fax: 55453038​

Autoriseret El-installatør

Eltran Aps er din Autoriserede El-Installatør beliggende i Fuglebjerg.

Med ca. 10 ansatte er vi altid klar til at løse din opgave 24 timer i døgnet.​

​Din elektriker i Næstved - Slagelse - Sorø - Fuglebjerg- Skælskør. Ring nu på Tlf. 55 45 30 53